საჭმელი კლავს
ჩვენ ვიღებთ საკვებს , იმისთვის , რომ ვიყოთ ცოცხლები ??

საკვები , ჩვენი არსებობის ერთ-ერთ უმნიშვნელოვანესს წყაროს წარმოადგენს , ყოველდღიურობა რომელიც შესაძლებელია იყოს არა სიკეთის , არამედ პრობლემის მომტანი , რას ვჭამთ , რატომ და რამდენს . 

   სხვადასხვა კვლევებით დგინდება , რომ მოსახლეობის , პროცენტული რაოდენობით დგინდება , რომ 15% ადამიანების სწორედ არაჯანსაღი საკვებით ავადდებიან და სამწუხაროდ ფატალურად ასრულებენ ცხოვრებას , აღსანიშნავია , ისიც , რომ აფრიკის ქვეყნები ყველაზე კრიტიკულ მდგომარეობაში არიან , ამ კუთხით , დაბინძურება ეხება არამარტო საკვებს , არამედ ძირითად მაცოცხლებელ ნიშას , წყალს . 

   საკვებიის დაბინძურებას პირველივე ეტაპიდან ეწყობა ხელი , მოპოვებ- ის არაჯანსაღი გარემო და გადამუშავება , რომელიც აგრეთვე არასტანდარტულ პირობებში მიმდინარეობს . ჯერ კიდევ მე 20 საუკუნე-ში იდგა ეს პრობლემა , მაგრამ საკვების მოთხოვნილების გაზრდა აძნელ-ებს მისი კონკტროლის საშუალებას . 

   სხვადასხვა ქვეყნების სამზარეულო , სხვადასხვა ეგზოტიკით გამოირ-ჩევა , მაგრამ სოციალური გამოკითხვებისა და დაკვირვებების ნიადაგზე დგინდება , რომ ყველაზე პოპულარული , აზიური სამზარეულოა , გამორჩეული ეგზოტიკური საკვებით , ამასთან აღსანიშნავია ისიც , რომ ეს საკვები საკმარისზე მეტ თუთიას და ამინომჟავებს შეიცავს 

  ეს ორი , ნივთიერება საკმარისზე მეტად აზიანებს ჩვენნს ორგანიზმს და არის უპირობო მტერი . ყველა სხვა დანარჩენთან ერთად არ შეიძლება არ აღინიშნოს სწრაფი კვების ობიექტების ასეთი ფართო განვითარება  და სამო-მავლო პრობლემების შექმნა საზოგადოებისათვის . მათ შორის ყველაზე ცნობილი , მაკდონალდსის ფრენჩაიზი , რომელიც უპირობო ლიდერია დღევანდელ ბაზარზე . აგრეთვე არ შეიძლება არ აღინიშნოს , რომ 1978 წელს , ალაბამას შტატში ერთ-ერთმა მოქალაქემ ამ ბრენდს მოუგო სასამართლო , საკვების მიერ მიღებული ზიანის ანაზღაურების ბრალდებით , ეს საქმე მსოფლიოში ცნობილია , როგორც "ადამიანი კუჭის წინააღმდეგ" , მაშინ დადგინდა , რომ მაკდონალდსისა და სხვა სწრაფი ობიექტების მომსახურების ძირითად ნიშას  არავარგისი პროდუქტები და უხარისხო მომზადების წესი წარმოადგენს .  

 

შექმნილია  “ჯამპსტარტ ჯორჯიას” მიერ